Ce au în comun sirenele, politica, Ion Cristoiu și Evenimentul Zilei?

Ion Cristoiu

Luna Februarie a acestui an a fost una cu puțin foc pentru publicația EVZ. Mai întâi au început discuțiile și criticile aduse publicației referitor la titlurile de Cancan iar acum, tocmai de Valentine’s Day, Ion Cristoiu anunță că nu mai dorește funcția de director onorific al ziarului. Poate nu știți așa că o să menționez eu, Ion Cristoiu este cel ce a fondat acest ziar în Iunie ’92.

Goana după click-uri

Așa cum scrie și în titlu, EVZ a început această lună cu discuții și critici aduse pentru articolele de tip „sirenă” iar când spun asta mă refer la acel tip de articol menit să atragă foarte multe click-uri oferind cititorilor titluri amăgitoare.

Un rău necesar, de care nu putem scăpa. Ne ajută să plătim salariile” ne spune Mălin Bot, coordonatorul online al EVZ, într-un editorial dedicat acestui subiect.

Cu siguranță salariile angajaților reprezintă o responsabilitate mare iar plata acesor salarii nu ar trebui discutată de mine și de nimeni altcineva pentru că, să fim serioși, cu toții ne dorim să fim plătiți pentru ceea ce facem mai ales dacă acea plată reprezintă principalul venit al nostru. Goana după click-uri plătește salariile iar această goană este făcută cu orice preț de marile publicații de la noi din țară. Chiar zilele trecute citeam în Adevărul un articol ce vorbea de bun simț iar undeva alături articolului erau promovate doar articole cu tentă sexuală așa că poate înțelegeți unde bat.

„Un rău necesar de care nu putem scăpa acum, pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața”, scrie Mălin Bot. „Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic și ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic acest divertisment”

EVZ a lansat de curând o versiune premium a publicației sale online unde utilizatorii o pot folosi dacă aleg plata unui abonament lunar iar pentru acest abonament, pe platformă nu mai sunt afișate reclame sau articole destinate doar atragerii de click-uri.

Nu știu cât de moral este să îți minți cititorii pentru a-ți crește veniturile, mai ales că o publicație națională cum este EVZ este citită de foarte multă lume. Din punctul meu de vedere ar trebui să existe o limită de bun simț al articolelor de acest gen din presa online.

Ion Cristoiu, ex-director onorific

Ion Cristoiu a anunțat astăzi că renunță la funcția de director onorific al EVZ iar asta se datorează unor articole publicate de EVZ în perioada 10-12 Februarie ce promovau o comapanie a ziarului legată de legea defăimării.

Publicația a lansat campania Jos Cenzura de pe internet! Opreşte-l pe Dragnea! zilele săptămâna trecută iar aceasta a adunat destul de multe semnături.

„chestiunea Dragnea este o deraiere de la normele profesiei de jurnalist”. a spus dnul. Ion Cristoiu pe blog-ul personal.

”Evenimentul zilei, ziarul la care eu eram trecut director onorific și ziarul cu pretenții de echidistanță, se angaja într-o campanie de militantism politic împotriva unui partid, făcînd jocurile unui alt partid. E greu de spus cît de tare urăsc implicarea presei în campanii de militantism bolşevic împotriva unui politician, a unui partid, gen: Semnaţi petiţia on-line! Ieşiţi în stradă! Să dăm jos Guvernul!
Da, presa se poate angaja în campanii. Acestea trebuie să fie însă ale societății civile și nu ale partidelor politice.
Presa trebuie să fie echidistantă în bătălia politică.
Păi, cum să mai fie presa echidistantă, cîtă vreme își asumă campanii electorale ale unui competitor politic? (…)Evenimentul zilei devine astfel fără să vrea instrumentul de presă al Diversiunii puse la cale de PNL” a mai scris acesta.

Decizia și cuvintele sale ne arată fața unui om integru cu principii morale bine înrădăcinate. Un om ce are tot respectul cuvenit din partea mea.

Bălăriile astea mi-au stat astăzi pe creier și m-am gândit să le scriu aici. Mai jos aveți legături către articole referitoare la aceste subiecte.

Surse:

Cea mai sănătoasă formulă este cea în care cititorul plăteşte şi numai interesul lui face politica editorială

EVZ explică articolele gen „sirena”: „Un rău necesar, de care nu putem scăpa. Ne ajută să plătim salariile”

Despărțirea mea de Evenimentul zilei!

Ion Cristoiu nu mai este directorul onorific al EVZ, dar rămâne principalul editorialist al ziarului

Ion Cristoiu renunţă la funcţia de director onorific al EVZ: Urăsc implicarea presei în campanii de militantism bolşevic

Foto: revistablogurilor.ro

One Reply to “Ce au în comun sirenele, politica, Ion Cristoiu și Evenimentul Zilei?”

  1. Il sustin pe dl Ion Cristoiu. Are dreptate. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga.

Lasă un comentariu