A fost lansat primul laptop optimizat pentru KDE Neon

KDE Slimbook

A fost lansat primul laptop optimizat pentru sistemul de operare KDE Neon. Noul laptop ultrasubțire KDE Neon are specificații tehnice destul de bune și a fost dezvoltat pentru a fi folosit alături de sistemul de operare KDE Neon.

Dacă ești fan Linux și îți place desktopul KDE atunci iți poți cumpăra un laptop care vine preinstalat cu sistemul de operare KDE Neon. Componentele hardware au fost alese cu grijă pentru ca utilizatorii să nu întâmpine nici un fel de problemă în folosirea acestuia. KDE Slimbook este un dispozitiv dezvoltat de către comunitatea KDE și retailerul spaniol Slimbook, folosește un procesor Intel și rulează sistemul de operare KDE Neon alături de cele mai recente versiuni ale KDE Frameworks și KDE Plasma.

Specificații tehnice moderne

Laptopul este disponibil în două opțiuni: un model care folosește un procesor Intel Core i5 și unul care folosește un procesor Intel Core i7. Utilizatorii își pot configura specificațiile laptopului și pot alege până la 16GB capacitate a memoriei RAM, până la 500GB spațiu de stocare SSD sau o placă de rețea WiFi 802.11a/b/g/n sau 802.11 a/b/g/n/ac. Pe lângă aceste specificații, poți alege și formatul tastaturii dar limba română nu se află printre opțiunile disponibile.

Alte specificații tehnice includ un ecran cu diagonala de 13,3 inci care poate afișa o rezoluție FullHD de 1920×1080 pixeli, grafică Intel HD Graphics 520, tastatură iluminată, carcasă de aluminium, Bluetooth 4.0, cameră web, microfon, două porturi USB 3.0, Mini HDMI, cititor de carduri, și o baterie cu capacitatea de 6800mAh.

Preț și disponibilitate

Noul KDE Slimbook este disponibil la pre-comandă la prețuri ce încep de la 730€ pentru varianta standard cu procesor Intel Core i5 sau 849€ pentru varianta standard cu procesor Intel Core i7. Livrările vor începe din a 2-a jumătate a lunii Martie.

Mai multe detalii poți găsi pe pagina producătorului la: slimbook.es

Lasă un comentariu