Adio Google Toolbar PageRank, în sfârșit

Google PageRank

Se pare că Google nu a uitat ce a spus luna trecută.

Compania a șters scorurile Page Rank de la 1 la 10 pentru toate site-urile care aveau această „notă” iar ăsta este un lucru foarte bun, cel puțin așa cred eu. Am observat că plugin-ul de analiză pe care îl am pe Chrome nu mai afișa PR-ul de la Google, toate site-urile avea atribuit un PR egal cu zero iar astăzi am aflat că Google a oprit acest serviciu.

De ce spun eu că este un lucru bun? Pai este fiindcă acest rank dat de Google nu a mai fost actualizat de foarte mult timp, de prin 2013 dacă nu mă înșel. Nu numai că nu a mai fost actualizat de foarte multă vreme dar nu mai era de actualitate iar agențiile care încă mai evaluau site-uri după acest scor nu prea știau ce fac.

PR-ul a creat destul de multă nebunie de-a lungul timpului dar și un profit fumușel pentru cine a știut să profite de această unealtă de notare oferită de Google.

Odată cu eliminarea acestui scor oferit de Google ne putem îndrepta toată atenția și eforturile către Alexa, Compete sau putem alege și alte analize competente ale unui site pe baza cărora să putem evalua popularitatea, numărul de vizitatori sau un posibil număr de clienți.

Lasă un comentariu