Ce ne-a adus Mobile World Congress în 2016?

MWC 20016

Mobile World Congress este cel mai așteptat eveniment din lumea dispozitivelor mobile în întreaga lume și în fiecare an ne surprinde cu lansarea noilor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ale marilor companii. Anul acesta, MWC 2016 ne-a adus Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, LG G5 alături de prietenii săi, un nou Xperia de la Sony, convertibilul Huawei MediaBook pe lângă multe alte surprize.

LG G5

Noul LG G5 poate fi cel mai bun produs din categoria telefoanelor mobile lansat în cadrul MWC din acest an. Se pare că LG și-a ținut promisiunile de a duce un nou smartphone inovator, diferit de competiție și chiar diferit de versiunile anterioare. G5 are un design mai plăcut, au fost aduse modificări la interfața proprie dar este și primul smartphone modular oferit tuturor utilizatorilor.

Când spun modular mă refer că noului smartphone i se pot adăuga diferite dispozitive ce îi pot extinde funcționalitatea. Bateria poate fi schimbată mai ușor iar dispozitivele ce pot fi atașate includ LG Cam Plus, player-ul LG Hi-Fi Plus dar și altele.

Acesta folosește un procesor de la Qualcomm de generație nouă 4GB de memorie RAM, are două camere foto pe spate, una pe față, ecran QHD de 5,3 inci dar și Android 6.0 Marshmallow și funcția always-on ce permite afișsarea permanentă pe ecran a unor informații utile.

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge

Acestea două reprezintă gama de top de la Samsung în materie de telefoane inteligente. Sunt produse premium, cu carcase din metal, ecrane Super AMOLED cu rezolții QHD la dimensiunile de 5,1 inci și 5,5 inci curbat pentru modelul Edge.

Ca și G5 de la LG, și modele de top de la Samsung utilizează Snapdragon 820 dar vor ajunge pe piață si versiuni cu procesor Exynos cu opt nuclee dezvoltat de Samsung. Camera foto are un senzor de 12MP dar încorporează tehnologia avansată BRITECELL fiind mai performantă chiar dacă are mai puțini pixeli.

Huawei MateBook

Huawei MateBook este primul convertibil cu Windows 10 din portofoliul Huawei. Acest 2 în 1 performant folosește procesoare Intel Core m din generația a 6-a, are un ecran de 12 inci cu o rezoluție de 2160×1440 pixeli și o baterie cu o capacitate de 4,430mAh.

Huawei a adus acest nou produs pentru intra în competiție directă cu iPad Pro sau tabletele din gama Surface de la Microsoft, rămâne de văzut cât va reuși.

HP Elite x3

HP Elite x3 este un nou super telefon cu Windows 10 Mobile ce include și râvnita funcție Continuum. Alături de un dock special, telefonul se transformă într-un PC cu specificații decente ce poate îndeplini mai multe funcții.

Specificațiile includ același Snapdragon 820 de la Qualcomm, 4GB memorie RAM, cameră foto de 16MP, baterie cu o capacitate de 4,150mAh și 64 GB spațiu de stocare.

Altele

Lenovo a lansat noi tablete ieftine dar și unele performante din gama MIIX și Yoga, ZTE o tabletă hibrid ce include și un proiector mobil iar Sony ne-a adus Xperia X. Nu sunt singurele companii sau singurele produse dar o să vorbesc mai pe larg despre acest subiect pe TechCafe așa că fiți cu ochii pe mine.

Lasă un comentariu