Nu cumva să încerci Ubuntu 16.04 pentru că ai să te îndrăgostești de el!

I Love Ubuntu

Nu cumva să îți treacă prin cap să încerci un alt sistem de operare în afară de Windows, mai ales Ubuntu! De ce? Ai să te îndrăgostești de el!

O să te îndrăgostești de interfață, chiar dacă la prima vedere pare puțin ciudată, de aplicațiile alternative (multe dintre acestea sunt disponibile și pe Windows dar și invers), de liniile clare, de posibilitățile pe care le ai pentru personalizarea sistemului, de un mediu excelent de dezvoltare sau de simplitate. Da, pot spune că avem ocazia de a discuta de simplitate atunci când aducem în discuție Ubuntu.

Cum puteți observa, cel mai recent articol publicat de mine de blog a fost unul în care îmi arătam nerăbdarea despre lansarea versiunii 16.04 a sistemului de operare Ubuntu. Între timp am văzut lansate și alte noi distribuții: Linux Mint 18 Sarah care este o distribuție derivată din Ubuntu dar și a Fedora 24 care a venit cu interfața desktop GNOME 3.20 și Linux Kernel 4.5.7, o altă distribuție frumoasă. 

Linux Mint este o distribuție pe care am ales-o cu ceva timp în urmă și pe care am folosit-o o bună perioadă de timp.

Am ales Mint în defavoarea Windows 7 apoi am continuat cu Windows 10 pe noul meu laptop și am revenit la Ubuntu 16.04 pe PC, pe care l-am transformat într-o mică stație de lucru. Am ales Windows 10 în defavoarea Mint pentru durata de viață a bateriei care este mult mai bună cu toate că Mint rulează mult mai bine față de Win10 chiar dacă laptop-ul are o placă video AMD Radeon.

Un PC cu Ubuntu se transformă foarte ușor într-o stație de lucru performantă. Majoritatea programelor se pot instala prin intermediul diferitelor centrelor software disponibile pentru fiecare distribuție în parte. Unele programe nu sunt disponibile în respectivele centre iar instalarea lor se va face prin intermediul unui terminal cu ajutorul a două sau trei simple linii de cod. Internetul este plin de articole gata să vă ofere ajutorul și sprijinul necesar pentru asta.

Ubuntu 16.04 aduce Ubuntu Software (un program derivat din Gnome Software) care include destul de multe aplicații utile oricărui utilizator.

Instalarea implicită a Ubuntu pune la dispoziția utilizatorului mai multe programe utile: unul pentru dezarhivare, vizualizare de imagini, client de email, browser web, player video și audio, client de torrente, program pentru monitorizarea sistemului, suita office, editor text dar și altele.

Mai este nevoie să menționez că pentru a instala sistemul de operare Ubuntu 16.04 (aceasta este cea mai recentă versiune lansată de Canonical) care include și utilitarele de mai sus nu este nevoie să plătiți nimic?

O să revin în viitor și cu alte articole utile care sper că vă vor fi de ajutor.

Sursa foto: x3uz @ DevianArt

Lasă un comentariu